Over ons


Schoonheidssalon Ithentic Beauty is gelegen in een rustige groene omgeving vlakbij het Tivolipark in Mechelen. Lindsay is een jonge spontane vrouw die haar klanten een warme ontvangst geeft in een sfeervol kader. Haar rustige en zorgzame karakter zorgen ervoor dat
klanten zich op hun gemak voelen, terwijl ze genieten van een heerlijk verzorging. Bij Ithentic Beauty is er een ruime keuze aan schoonheidsbehandelingen, met specialisatie in huidverbetering en medische tatoeages.

Lindsay startte in 2016 haar eigen schoonheidssalon Ithentic Beauty na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in een wellnesscentrum en schoonheidssalon. “Als klein meisje wist ik al dat ik schoonheidsspecialiste wou worden. Ik speelde al op mijn kamer met make-up en verkleedkledij om mij mooi te maken. In het secundair ben ik daarom ook Bio-Esthetiek gaan volgen, een logische keuze. Daarna ben ik me verder gaan specialiseren als make-up artist, gespecialiseerde pedicure, nagelstyliste, wimperstyliste en in huidverbeterende verzorgingen.”

Er goed uitzien leidt tot een goed gevoel, en een goed gevoel geeft je zelfvertrouwen. Lindsay koos voor de natuurlijke, vegan en dierproefvrije verzorgingsproducten van Salonnepro. Zij zijn bekend voor natuurlijke huidverbetering en anti-aging. “Bij een nieuwe
klant luister ik waar ze voor komen en kijk dan eerst naar de huid. Door een aantal gerichte vragen te stellen en wat ze al doen van thuisverzorging, kan ik een passend advies en gelaatsverzorging voorstellen. Ik kijk altijd wat er mogelijk is naar huidverbetering toe en pas de producten aan volgens hun huidbehoefte. Vaak starten we met de klassieke gelaatsverzorging om te zien hoe gevoelig ze zijn en of hun huid ergens op reageert. Zo kan ik de huid voorbereiden op diepe huidverbeterende behandelingen.”

Lindsay adviseert klanten bij het kiezen van de juiste techniek voor huidverbetering, microneedling, BB glow of medische peeling. “Bij de microneedling gebruiken we een pen met fijne naaldjes waardoor er tot in de onderste huidlagen gewerkt kan worden. De actieve ingrediënten en serums worden daar ingebracht, waardoor het een beter resultaat oplevert. De huid kan meer opgevuld worden, diepere rimpels en littekens vervagen, pigmentvlekken verminderen,... De BB glow is gelijkaardig van techniek, maar creëert het effect van foundation. Je huid krijgt een mooie glow en verhelderend effect. Ook geschikt voor mensen met couperose. De medische peeling is een volledige gelaatsverzorging, maar met een fruitzuurpeeling. Het geeft een tintelend gevoel en verheldert de teint. Deze peelings en de microneedling doe je best niet in de zomer.”

Maar ook wie op zoek is naar ontspanning is bij Ithentic Beauty aan het juiste adres. Lindsay stelde arrangementen samen om bij weg te dromen. “Het is belangrijk dat mensen ook tot rust komen, zodat ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Dit kan dankzij een
massage met essentiële oliën, rozenkwarts gelaatsverzorging met Gua sha steen of één van de me-time arrangementen. Ik heb een extra diploma als massagetherapeut behaald en verdiepte mij er ook in. Voor de massages gebruik ik een basisolie en voeg essentiële olie
toe volgens wat ze op dat moment nodig hebben. Dat hangt af van de persoon en het moment. Die geur verdeel ik dan ook via een diffuser in het salon. Zo komen ze helemaal tot rust. Mijn klanten zeggen dat ik rust uitstraal en ze zich meteen op hun gemak voelen,”
glimlacht Linday.


Wist je dat..

Je tegenwoordig zonder diploma als schoonheidsspecialiste een zaak mag beginnen. Bij Ithentic Beauty kan je zeker zijn dat je terecht komt bij een beauty professional die een gedegen opleiding heeft genoten en beschikt over de nodige kwalificaties. Daarom ben ik lid bij de Belgische Beauty Federatie.