Microneedling


Voor                          na 2e behandeling

 

WAT IS MICRONEEDLING?

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). “Meso” betekend mid-dermaal, en geeft aan in welk deel van de huid deze behandeling toegepast wordt.

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale dermapen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen

Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 1 a 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur.We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

   
Voor                                       Na 2e behandeling

 

Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Lichaam

Op het lichaam wordt Microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

Striae (of striemen) worden vooral gezien bij zwangere vrouwen maar ook mannen kunnen last krijgen van striae, zeker bij een snelle gewichtstoename. Daarbij kunnen intensieve lengtegroei (bij pubers) en overmatige spiergroei striae veroorzaken. Hoewel we nog steeds weinig weten over het exacte ontstaansmechanisme weten we wel dat factoren zoals hormonen, aanleg en huidtype allemaal kunnen bijdragen aan het ontstaan van die vervelende onderhuidse littekens.

Littekens en striemen kunnen dankzij microneedling perfect behandeld worden zodat ze nauwelijks zichtbaar meer zijn. Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid roze tot rood uit gaan zien. Tevens kan de huid wat warmer aanvoelen of wat roder ogen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dat is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 50 crème.

Hyperpigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.

De behandeling

Na het voorbereiden van de huid worden er speciale Meso Gels aangebracht en gaan we deze netelden met onze dermapen. Wanneer u het gehele gebied behandelt heeft, wordt een speciaal Aloe Vera Meso Gel Mask aangebracht. Deze verkoelt en kalmeert de huid, en helpt deze te herstellen. Na de behandeling staat de huid volledig “open”. Stoffen als parfum, kleurstoffen, synthetische werkstoffen, alcohol etc. kunnen een allergische reactie geven. Na 24 uur kan je weer de normale huidverzorging, make-up en een zonnefactor gebruiken.

Prijs?

€ 110 per beurt maar er wordt aangeraden een kuur te volgen van 3 tot 5 beurten. Dit is aan een verminderd tarief. Je krijgt ook de nodige nazorg mee.